Find os her

Nordstensvej 1, 3400 Hillerød

Kontakt os

Telefon 72325951

Følg os

PER VERS


KNUST KUNST er et konceptalbum. De tolv numre bygger på tolv gamle danske vinylplader, som Per har fået lov til at lege med og putte i sampleren. Det er sjældne, støvede og skæve ting for det meste – godt gemt og desværre glemt. Kun to af de samplede sange er fra dette årtusind og kun to ud af de resterende ti kan findes på streamingtjenesterne. Men nu kommer de ud i lyset igen – på en ny måde. De gamle analoge fuldfede toner er røget igennem maskineriet hos ES (Esben Thornhal) der blandt meget andet har stået for musikken på L.O.C.’s tre sidste albums, og et hav af instrumentalister og gæstesolister bidrager til det meget detaljerede lydbillede.

Per Vers har været her længe. I år er det femogtyve (!) år siden han som syttenårig vandt “Årets Rapper”, Danmarks første landsdækkende rap-battle. Senere blev “Årets Rapper” til “De 8 Bedste” og siden da “MC’s Fight Night” – som han vandt 1, 2, 3 gange og trak sig ubesejret tilbage for at fokusere på sine sange og egne shows. Han har været både DMA-nomineret og Ugens Uundgåelige, men har bibeholdt sit skæve hjerne som sit kunstneriske kompas. Med kongerigets måske højeste arbejdsmoral har han bare kløet på med sin egen lyd, og forfinet sit udtryk over syv offcielle album og i alt mere end tyve fuldlængde udgivelser. Pers tekster har altid været fulde af ordspil, humor og en uniksprogbegavelse som ikke kun har fornøjet hiphop crowden men også
lyriknørder, lærere og litterater, og er blevet præmieret med priser som Spoken Word Prisen, Dan Turèll Medaljen og Danmarks fineste sproglige udmærkelse; Modersmål-Prisen. På Knust Kunst smelter hans altid vildt rimende og detalje-rige tekster sammen med tyve, tredive og i et tilfælde halvtreds år gamle stemmer, som han i samplet form samtaler med. Han kalder det ‘at snakke med skiver’, og han har aldrig lydt bedre. Per Vers skyder hul i tidens toner og trends og tendenser og går egne veje.

Per har meget på hjerte og albummet er uden brug af gæsterappere, men Per får vokalassistance fra allerøverste skuffe på et par af omkvædene – på “I Dag” af SHAKA LOVELESS og på “Farvand” af BARBARA MOLEKO. Sangene stikker tematisk i alle retninger, uforudsigelige og kreative emner tages op og angribes fra overraskende synsvinkler. Fællesnævneren er at der bag de sprudlende rim gemmer sig en følsomt livs-iagttagende, skarp og sprød poet.
Der er kælet for detaljerne. I løbet af pladens første 15 sekunder høres så forskellige stemmer som Rasmus Seebach – Benal – Annisette Koppel – og Per selv på sin aller-første indspilning som 17-årig. Et af de mange små mellemspil er en samtale mellem Erik Clausen og Anders W. Berthelsen der også har været har været i studiet i den gode sags tjeneste.

Hele herligheden er mastereret af den Grammy-vindende amerikanske lydlegende Brian Gardner (“BIG BASS BRIAN”) der har stået for den store sound på en meget lang liste af klassikere – fra NWA’s “Straight Outta Compton” over Outkast “Speakersboxx/Love Below” til Kendrick Lamars “Good Kid, M.A.A.D. City”.

På KNUST KUNST TOUR medbringer Per følgende holdopstilling:

TURKMAN SOULJAH – Den virtuose vinyltroldmand og tredobbelte, ubesejrede vinder af DM I Mix er Pers trofaste ankermand på pladespillere, piano, keyboards og effekter. De to har fået et et utroligt tæt sammenspil op at køre mellem vokal og vinyl - poesi og piano - rim og rytmer.

STINE KINCK & SOPHIE ZIEDOY - to elegante sangerinder der ikke er bange for at få beskidte beats på de høje hæle og hoppe ud i hardcore backing-rap når det kræves. To skønheder der komplimenterer grimrianen fra Gram utrolig smukt.

ZAKI YOUSSEF – er en multikunstner, rapper, sanger og indpisker, der med humor og energi blander sig smukt i ordstrømmen – og Zaki griber også guitaren og trommemaskinen mere end een gang i showet. Det vokale samarbejde mellem Per, Zaki, Stine og Sophie skal simpelthen opleves.Til april kommer “Danmarks Sønner” i biografen, hvor Zaki debuterer som hovedrolleindehaver, så hvis alt går godt er det en vaskeægte filmstjerne vi har på scenen.

LUMINANCE - er kunstnernavnet for den visuelle vildmand Søren. Søren beklæder spillestedet med projektorer og lærreder, der dækker hele scenen og beriger showet med skræddersyede billeder, filmklip og effekter. Den sidste vigtige brik i den totaloplevelse vi kalder “Knust Kunst Tour”.

Knust Kunst er Per Vers’ bedste og mest ambitiøse album til dato - og nu skal den skønne skive op på scenen! Blandet godt op med bagkataloget og Pers sans for historiefortælling - plus en god portion af hans varemærke, nemlig den improviserede freestyle-rap. Vel mødt til en god gang dansk musikhistorie!

EMILIO HESTEPIS
- et scoop af et support navn!
"Bygget kun 4 læsehest" - årets litterære mixtape fra Emilio Hestepis!

"Provokerer, onanerer, læser masser af bøger!" Sådan lyder MC Einar-parafrasen i de første linjer på Emilio Hestepis' nye mixtape "Bygget kun 4 læsehest", der gennem 13 numre af i alt 20 minutters varighed fører lytteren igennem en litterær tour de force. Læsevenlige emner fra Bogforum til folkebibliotekerne tages under kærlig behandling, og et enkelt nummer går så langt som til at lege med tanken om hvor bogstaveligt man kan elske en roman. Førstesinglen “Bogklub VIP” kan høres på Youtube og hele båndet kan streames på Soundcloud.

I en tid hvor bogen som medie er under pres fra digitale og sociale medier, sætter Emilio Hestepis fokus på læsningens fascinerende verden. For i 2018 er det måske i virkeligheden læsehesten, der indtager den marginaliserede udsigelsesposition, som er så essentiel for meget rapmusik?

Som Århus-rapper er Emilio Hestepis særligt inspireret af Århus V-veteranen Johnson: "Personligt synes jeg at Johnsons "Al’for Brian til dem" er det bedste danske mixtape nogensinde. Det er et album hvor alle sangene handler om biler, og netop denne begrænsning gør, at Johnson bliver meget kreativ og detaljeret i sin rap. Jeg havde lyst til at arbejde med et lignende dogme, men jeg interesserer mig ikke så meget for biler. Jeg elsker til gengæld at læse, og så snart jeg fandt på at bruge litteraturen som udgangspunkt, kom ideerne af sig selv."

Tidligere har Emilio Hestepis arbejdet sammen med DJ P-Skive og Mat Passion, men denne gang er alt indhold skrevet og produceret af Emilio selv. "Jeg havde brug for total frihed i denne proces. Nogle af numrene er boom-bap-inspirerede, andre bruger den britiske grime-lyd, og der er også et enkelt rent fløde-R&B-nummer. Ligesom Drake kan jeg både lide at synge og rappe, og jeg har nydt godt af den frihed det giver at lave det hele i mit hjemmestudie".

“Bygget kun 4 læsehest” er årets litterære mixtape!

Emilios debutplade ligger på Spotify og Guld-vinyl men kan også høre gratis her: https://soundcloud.com/emilio-hestepis/bygget-kun-4-laesehest

Det er en blandet stå og sidde koncert efter først-til-mølle.
Døre åbner kl. 19.
Musik kl. 20.

Mere info / billetter

Vi samarbejder med Hillerød Kommune

Hillerød Kommunes ressourcer, i form af bygning, faciliteter og personale, tilknyttet Støberihallen, skal omsættes til kulturelle arrangementer til glæde for borgere i Hillerød og hele Nordsjælland. Kontakt os på telefon 72 32 59 51
Kontortid på hverdage ml. 09-16

Vi samarbejder med Hillerød kommune
Nordstensvej 1, 3400 Hillerød