Find os her

Nordstensvej 1, 3400 Hillerød

Kontakt os

Telefon 72325951

Følg os

Forfatter cand.mag i historie , speciallæge Hans Trier. Foredraget er gratis for medlemmer af foreningen. Entre for andre kr. 100,00.

Af hensyn til afviklingen skal man tilmelde sig, send mail til: tilmelding@dshil.dk senest den 10.11.2021.

I 1918 blev verden ramt af den spanske syge - en influenzaepidemi, der dræbte over 50 millioner mennesker på verdensplan. I Danmark døde ca. 15.000 overvejende yngre mennesker i løbet af de 2 år epidemien hærgede. Det var én af de største udfordringer det danske sundhedsvæsen nogensinde har stået overfor.

Forfatter og læge Hans Trier har skrevet bogen Angst og Engle, der fremstiller den frygt og angst, der herskede i befolkningen - og den selvopofrende indsats som tusinde af danskere frivilligt ydede - og dette med risiko for deres eget liv - for at hjælpe ofrene. Det er dramatisk Danmarkshistorie, som er blevet endnu mere relevant for os i dag pga risikoen for nye influenzapandemier og ikke mindst den aktuelle COVID-19 pandemi. Hans Trier vinkler udbredelsen af den spanske syge i Danmark og særligt i Nordsjælland, og drager paralleller til erfaringerne fra den aktuelle pandemi.

Mere info og billetter

Vi samarbejder med Hillerød Kommune

Hillerød Kommunes ressourcer, i form af bygning, faciliteter og personale, tilknyttet Støberihallen, skal omsættes til kulturelle arrangementer til glæde for borgere i Hillerød og hele Nordsjælland. Kontakt os på telefon 72 32 59 51
Kontortid på hverdage ml. 09-16

Vi samarbejder med Hillerød kommune
Nordstensvej 1, 3400 Hillerød