Find os her

Nordstensvej 1, 3400 Hillerød

Kontakt os

Telefon 72325951

Følg os

Christina Dahl Kvartet kommer nu med en helt ny udgivelse på Storyville Records. Udgivelsen hedder ”Quintesse”.

Christina Dahl Kvartet har releasekoncert i Krudttønden d. 9/7 – 2019 under Copenhagen Jazzfestival.

Christina Dahl Kvartet rummer nogle af de mest spændende og anerkendte musikere I Danmark. Guitaristen Niclas Knudsen, der har sit eget unikke udtryk, favner musikken med magi og skaber indre billeder. Nils Bosse Davidsen, der er en yderst kreativ og legende bassist & cellist, formår at give en rørende & sanselig oplevelse, Espen Laub von Lillienskjold, der er super idérig og varierer lydene på trommerne, tilføjer musikken en stor dynamik & energi.

Kvartetten fremstår som en original gruppe med sit helt eget personlige musikalske udtryk. Med udgangspunkt i Christinas kompositioner, der afspejler livet og dets rigdom af dynamik og farver, fortæller kvartetten historier.

Musikken er organisk med en åndelig og sensuel åbenhed og bringes ud i kanterne af livet med en klar lyrisk sans. Det er smukt og stærkt  sammenspil, der skaber nærværende lydillustrationer. Kvartetten spiller med en dedikeret inderlighed og hjertelig interaktion, hvor instrumenterne taler med hinanden, og giver et indtryk af en fælles vision og retning.

Sussi Trampedach har malet billedet til Quintesse omslaget. Christina udtaler: ”Jeg er utroligt fascineret af Sussi Trampedach´s billeder. De fortæller en magisk dragende historie. Når jeg komponerer musik har jeg indre billeder. Jeg finder stor genklang i Sussi Trampedach poetiske billeder, der for mig på smukkeste vis udstråler et ærligt udtryk, der rummer mennesket på godt og ondt”.

Christina Dahl er kapelmester og komponerer musik til små & større ensembler. Hun er en af de mest respekterede saxofonister herhjemme. Hun har optrådt i et utal af sammenhænge, og kendetegnes ved hendes unikke klang og lyriske fortolkninger, som sikrer indpas i publikummernes hjerter. Hun mestrer evnen at fastholde  intensiteten & nærheden i musikken. Hendes spil varierer fra det mest intime og underspillede til det abstrakte og vilde. Christina Dahl modtog Bent Jædig Pris 2010 & Hæderspris af komponistforeningen DJBFA 2011 samt Walther Klæbels Mindelegat 2012. Christina har desuden modtaget Ben Webster Prisen i 1994.

Nils Bosse Davidsen behersker både kontrabas, elbas og cello og har de sidste 30 år været fremme i forreste række på den danske musikscene. Han er kendt for sit både originalt opfindsomme og bundsolide spil indenfor et meget bredt genrespænd. Han har foruden at udgive musik I eget navn bl.a. spillet m. Dave Liebman, Bunky Green, Han Bennink, Ray Anderson, Django Bates, Mars Williams, Tony Malaby, Evan Parker, Hank Roberts, Sam Yahel, Gianluca Petrella, Paul Lovens, Marc Ducret, Ikue.

Niclas Knudsen er uomtvisteligt en af Danmarks bedste guitarister. Han spiller på tværs af genrer med en fantastisk evne for det melodiske og har en unik måde at farve og variere sit eget bidrag og dermed musikkens fælles udtryk. Foruden hans arbejde med egne projekter, Ibrahim Electric osv., har han blandt andet også spillet med Adam Nussbaum, Tom Jones, John Tchicai, Dave Liebman, Ray Anderson, Billy Preston m.fl.

Espen Laub von Lillienskjold på trommer har slået sit navn fast på scenen, som én af de mest spændende trommeslagere i tiden. Hans legende tilgang og særlige måde at komplimentere helheden af musikken på er med til at skabe et helt unikt udtryk. Hans spil er raffineret, dynamisk og altid top musikalsk. Espen spiller bl.a. med Blood, Sweat Drum ‘N Bass Big Band, Phil , The Matthew Herbert Big Band , Kjeld Lauritsen, Mads Mathias, Nikolaj Bentzon trio og Willy Egmose trio, m.fl.

I 2014 udgav Christina Dahl Kvartet ”Life’s Carousel” – på Storyville Records, som er blevet lovprist af anmelderne. Udgivelsen “Childish” fra 2017 på Storyville Records er Christina´s 10´ ende udgivelse i eget navn. På disse to udgivelser spiller Jesper Lundgaard bas.

Kvartetten bliver modtaget med overvældende positiv feedback.

Henrik Jöhnemark fra Jazz i Malmø skriver på facebook: “Tak for en fantastisk concert”.

Pjotr Egholm fra Giant Steps skriver: ”Fed koncert! Det er den bedste koncert, jeg længe har været til!”

Nesodden jazzklub skriver: ”Alle var superfornøyd med konserten og et utsøkt samspil”.

Lillestrøm Jazzklub: “Og musikken tager mig fremdeles vid hjertet”.
Kjeld Lauritsen skriver: ”Vidunderlig koncert med Christina Dahl og hendes Orkester. Ekstremt jazzet, selv de “free” numre bar præg af et langt liv med dette toneliv. Tak for en skøn eftermiddag til bandet”.

Bengt Asplund fra Floda: “Tack så mycket för den fantastiska musiken i Floda igår kväll. Vilken härlig ton och teknik och vilket flöde och vilket samspel. Bästa jag hört på mycket länge. Kanske det bästa jag hört överhuvudtaget”?

Sven Bjerstedt fra Kristianstadsbladet: “Vackert och angeläget. Det här är jazz som aldrig förfaller till show, beprövad standardrepertoar, svängfest eller klichéartade gester. Här berättas personligt grundade historier, nya angelägna berättelser med betydande andliga och sinnliga inslag och med stor öppenhet för lyriska stämningsskiften. Det är vackert och samspelt. Musikens allvar och om- sorg fängslar. Lyhört samspel, rika arrangemang och pigga soloinsatser. Dahl har mogen fullblodston i sin tenorsax och obetvinglig auktori- tet i hela registret. Niclas knudsen är en klangmed- veten elgitarrist, Jesper Lundgaard fenomenal på att få kontrabasen att sjunga med ren, kärnfull ton. Trummisen Espen Laub von Lillienskjold
ex- cellerar i lågmälda visp- kaskader”.

Christian Munch-Hansen fra Politiken: “…Der var …stærke musikalske udsagn at hente hos saxofonisten Christina Dahl og hendes faste kvartet…..Og aftenen tog nok afsæt i repertoiret på gruppens fremragende plade ’Life’s Carousel’ fra 2014, men der var også adskillige overraskelser, som viser, at Christina Dahl er i stadig udvikling som en jazzkunstner, (og) ikke lader sig nøje, men fortsat skaber nye ting, der er af kompositorisk høj kvalitet. Det var melodisk inciterende musik, spillet med både kant og finesse.,,,,…gruppen har sin egen genkendelige lyd, der gør den til en af de seneste års mest personlige danske jazzgrupper. …Christina Dahl er en amazone med saxofon.…Med hendes kompositioner arbejder gruppen med en musik, der bringes ud langs kanterne af det frie, men altid med en stærk melodisk sans og en formmæssig livline. Det er en opskrift med en spændingsladning, der kan køre langt endnu”.

Billetter og info

Vi samarbejder med Hillerød Kommune

Hillerød Kommunes ressourcer, i form af bygning, faciliteter og personale, tilknyttet Støberihallen, skal omsættes til kulturelle arrangementer til glæde for borgere i Hillerød og hele Nordsjælland. Kontakt os på telefon 72 32 59 51
Kontortid på hverdage ml. 09-16

Vi samarbejder med Hillerød kommune
Nordstensvej 1, 3400 Hillerød